Poseta Elenei Udrea

Foi: 5 oua, 5 linguri de zahar, 4 linguri de faina, 1 lingura cacao

Se bat albusee spuma cu zaharul, apoi se incorporeaza galbenusele, si faina cernuta impreuna cu cacaoa. Se coc 2 foi

Crema: 3 oua, 200 g zahar(+50 g pentru unt), 4 linguri de lapte, esenta venilie, 250 g unt, 200 ml cafea indulcita, 7 pachete biscuiti tempo de cacao cu crema cacao

Ouale impreuna cu 200 g zahar, laptele se fierb pe abur pana se ingroasa. Untul se spumeaza cu 50 g de zahar si se adauga crema fiarta si racita.

Glazura: 100g ciocolata alba, 50 g frisca

Se pun in cratita pana se topeste ciocolata.

Asamblare: foaie, 1/2 creama, biscuiti imbuiati in cafea, restul de crema, foaie, glazura.

IMG_3148 IMG_3146

Etichete: , ,

Comments: 8

  1. Home December 19, 2016 at 12:28 pm Reply

    Am luat aceasta reteta acum cateva zile de pe siteul tau iar astazi am reusit sa o gatesc si pot sa spun ca a iesit demential de buna 😀 Mersi pentru idee si am sa mai incerc si alte retete de pe siteul tau. O zi frumoasa!

  2. Maria February 11, 2017 at 1:54 pm Reply

    Buna! Am o intrebare.. la cremă de pun 3 oua intregi (si galbenusul si albusul)

    • alis February 11, 2017 at 3:03 pm Reply

      Buna Maria, da 3 oua intregi.

  3. nuti December 13, 2017 at 6:11 pm Reply

    buna.praf de copt nu trebuie.foile sunt moi sau a doua zi se vor fi moi?

    • alis January 3, 2018 at 12:08 pm Reply

      Nu este necesar praf de copt (sunt foi de bezea). Se vor inmuia de la crema si glazura de ciocolata.

  4. nuti December 13, 2017 at 6:17 pm Reply

    se poate si cu un blat taiat in doua sa u numai cu foi merge?

  5. miremirc March 22, 2018 at 3:55 pm Reply
    • alis March 30, 2018 at 11:56 am Reply

      Buna Mire, ma bucur ca ti-a placut prajitura si ca a fost sursa de inspiratie pentru tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *