Macarons cu cacao si crema de portocale

Ingrediente macarons:

  • 3 albuse
  • 135 grame faina de migdale(migdale macinate cernute de 2-3 ori)
  • 225 grame de zahar pudra cumparat si cernut
  • 3 albuse
  • 3 linguri de zahar pudra cumparat si cernut
  • 22,5 grame cacao

Migdalele se cern cu o sita fina, dupa ce sunt cernute trebuie sa ramana 135g, se amesteca cu 225 g zahar si cacaoa.

In bolul de la mixer se pun albusele si se mixeaza pana devin spuma, se adauga zaharul si se mai mixeaza 2-3 min. Se ia bolul si se incorporeaza amestecul anterior in 3-4 etape. Se pune intr-un pos, si se toarna gramajoare pe foaie de silicon speciala pentru macarons sau pe hartie de copt. Se tranteste tava de cateva ori de blat pentru a elimina orice bula de aer. Se lasa 30-40 min la temp camerei, apoi se pun la copt la 150 grame pentru 15-20 min. Se scot si se lasa sa se raceasca in tava.

Crema:

Se spumeaza margarina cu zaharul apoi se adauga crema de portocale si se mixeaza pana la incorporare. Se pune intr-un pos.

Se unesc cate 2 bucati de macarons cu crema. Se dau la rece 12-24 ore.

IMG_3242 IMG_3246

 

 

Etichete: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *