Melci cu nuca

Melci cu nuca

  • Pregatire:
  • Gatire:
  • Total:
  • Portii: 10-14
  • Dificultate: medium
  • Tip reteta: Desert

Ingrediente:

  • 15 g zahar
  • 20g drojdia
  • 25ml untdelemn
  • 3 galbenuse
  • 150ml lapte+50ml pentru sirop
  • 250 g faina
  • un praf de sare
  • 100g unt
  • 100 g nuci macinate
  • 50 g zahar+75g pentru sirop
  • 1 plic zahar vanilat

Mod preparare:

  1. Intr-un craston mai mare se freca drojdia cu zaharul, se adauga galbenusele, untdelemnul, sarea, laptele,apoi faina.Se amesteca la inceput cu o lingura apoi cu mana pana se formeaza o bila omogena care se framanta 10 min.
  2. Se lasa la crescut 15-20 min acoperind crastonul cu un prosop curat.
  3. Untul se freaca cu zaharul pana se spumeaza.
  4. Se intinde alutul intr-o foaie dreptunghiulara, se unde cu untul cu zahar in strat uniform apoi sa presara nuca macinata.
  5. Se ruleaza in sul, apoi se taie in bucati de 2 degete grosime.
  6. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se aseaza pe o parte melci cu putin spatiu intre ei.
  7. Se lasa sa creaca 30 min.
  8. Se dau la cuptor 30-40min. Cu 10 minunte inainte se scot si se ung cu siropul format din zaharul, laptele, si zaharul vanilat fierte 2-3 min pe foc, se mai introduc 10 min in cuptor.
  9. Se scot, se pot servi calzi sau reci pudrati cu zahar pudra.

img_9633

img_9636

Etichete: ,

1 comment

  1. Home December 19, 2016 at 6:58 pm Reply

    Am luat aceasta reteta acum cateva zile de pe siteul tau iar astazi am reusit sa o gatesc si pot sa spun ca a iesit demential de buna 😀 Mersi pentru idee si am sa mai incerc si alte retete de pe siteul tau. O zi frumoasa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *