Prajitura Bananuta

Blat:

  • 6 albuse
  • 6 linguri de zahar
  • 150g nuca de cocos

Se bat albusele spuma cu zaharul, se adauga nuca de cocos, se omogenizeaza compozitia, se toarna intr-o tava 25X35 si se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade.

Crema Vanilie:

  • 6 galbenuse
  • 200g zahar
  • 100 ml lapte
  • 250g unt
  • 100g biscuiti macinati
  • 150 g frisca batuta
  • semintele de la o pastaie de vanilie/esenta de vanilie

Galbenusele se freaca cu zaharul cateva minunte, se adauga laptele si se fierbe crema pe bain marie pana se ingroasa. Rece se amesteca cu untul spumat si semintele de la pastaia de vanilie sau esenta de vanilie.

Se imparte crema in doua, in prima jumatate se adauga biscuiti in cealalta frisca batuta.

Crema Nes:

  • 3 galbenuse
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita ness
  • 50 ml lapte
  • 125 g unt

Se freaca galbenusele cu zaharul, se adauga nesul dizolvat in lapte, si se fierbe pe bain marie pana se ingroasa. Rece se amesteca cu untul spumat.

Asamblare:

  • 300g mini banane cu spuma invelite in ciocolata
  • paiete de ciocolata alba si neagra
  1. Blat cocos
  2. Crema vanilie cu biscuiti
  3. mini bananele invelite in ciocolata
  4. Crema vanilie cu frisca
  5. Crema de ness
  6. Paiete de ciocolata

 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Etichete: , , ,

Comments: 3

  1. miremirc March 25, 2018 at 6:53 pm Reply

    Foarte foarte buna prajiturica 🙂 Eu am denumit-o dupa numele nepotelei mele care a fost super incantata de reteta .
    http://miremirc.ro/2018/03/24/prajitura-mariam/

  2. Ureche mirela May 8, 2018 at 9:15 am Reply

    Imi plac mult prezentarile D voastra.

    • alis May 9, 2018 at 5:00 am Reply

      Buna Mirela,
      multumesc pentru apreciere. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *