MiniCheesecake cu mascarpone

Strat Biscuite:

  • 200 g faina
  • 32 g cacao
  • 115 g unt
  • 150 g zahar brun
  • 50 g  zahar
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 ou mare la temperatura camerei
  • 15 ml lapte

Se cerne faina impreuna cu cacaoa si praful de copt. Se lasa deoparte.

Se spumeaza untul cu zaharul si zaharul brun apoi se adauga vanilia, oul,sarea si laptele si se mixeaza pana la omogenizare, apoi se adauga ingredientele uscate si se mixeaza la viteza mica pana se omogenizeaza compozitia.

Se iau 2 tavi de mini briose se pun hartii de mini-briose in ele si se pune cate o lingura din compozitie (ies cam 40-50 buc in functie de tipul de hartie folosit) si se coc 8 minunte in cuptorul preincalzit la 180 Grade Celsius.

Strat Mascarpone:

  • 500 g mascarpone
  • 80 g zahar
  • 2 lingurite extract de vanilie sau semintele de la o pastaie de vanilie
  • 2 oua mari
  • 3 linguri de iaurt grecesc

Se mixeaza toate ingredientele pana se obtine o compozitie omogena.

Dupa ce stratul de biscuite s-a copt 8 minunte se scot, se pune cate o lingura din compozitia de mascarpone si se mai coc inca 20 de minunte.

Se scot si se lasa la racorit 30 min.

Glazura:

  • 50 ml apa
  • 50 g zahar
  • 100 g ciocolata cu lapte/ amaruie

Se pune apa cu zaharul la fiert 3-5 minunte pana se ingroasa putin siropul, apoi se adauga ciocolata rasa pe razatoarea mica, se amesteca pana se omogenizeaza. Se ia cate o lingurita din glazura si se pune pe fiecare cheesecake (daca compozitia se intareste se pune putin pe foc) apoi se lasa 30 min, apoi se raceste 2-3 ore in frigider inainte de a fi servit.

 

 

Inspiratie : https://sallysbakingaddiction.com/2014/02/05/mini-red-velvet-cheesecakes/

 

Etichete: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *