Briose cu morcov si crema de mascarpone

Briose cu morcov:

  • 3 oua
  • 180 g lapte batut
  • 180 g ulei
  • 340 g zahar
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 2 lingurite scortisoara macinata
  • 1/4 lingurita sare
  • 260 g faina
  • 2 llingurite praf de copt
  • 100 g morcov ras pe razatoarea mica
  • 75 g fulgi de cocos
  •  240 g ananas din compot pasat
  • 125 g nuca tocata mic

Se preincalzeste cuptoru la 180 grade Celsius.

Se cerne faina impreuna cu praful de copt si scortisoara, apoi se adauga sarea si se omogenizeaza cu un tel.

Ouale impreuna cu laptele, zaharul, esenta de vanilie si uleiul se mixeaza pana se topeste zaharul.

Se reduce viteza mixerului, se adauga amestecul de faina si se mixeaza la viteza mica pana se incorporeaza toata faina.

Se adauga morcovul ras, nuca, pireul de ananas si fulgi de cocos. Se amesteca pana se omogenizeaza.

In tava de briose se aseaza hartii de briosa si se umplu pana la 3/4 cu compozitie.

Se dau la cuptor 20-25 min.

Se scot si se lasa pana se racesc complect.

Crema de mascarpone;

  • 250 g unt
  • 250 g mascarpone
  • 250 g zahar pudra vanilat

Se mixeaza untul cu zaharul pudra pana se spumeaza apoi se adauga mascarponeze si se mixeaza pana se omogenizeaza.

Cu ajutorul unui pos se orneaza briosele cu crema apoi se adauga cate un morcovel din martipan colorat.

Etichete: , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *