Somon cu fasole verde sotata

Somon cu fasole verde sotata

  • Pregatire:
  • Gatire:
  • Total:
  • Portii: 4
  • Dificultate: easy

Ingrediente:

  • 600 g file de somon
  • 600 g fasole verde
  • 100 g unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare, piper
  • lamaie

Mod preparare:

  1. Fileul de somon se curata de solzi daca este cazul, apoi se taie 4 fileuri mai mici.
  2. Pe o farfurie se aseaza somonul, se unge cu uleiul de masline si se condimenteaza cu sare si piper. Se lasa deoparte.
  3. Vasolea verde se curata de capete, se spala in cateva ape.
  4. Intr-o cratita larga se pune jumatate din cantitatea de unt, se adauga fasolea si putina apa. Se acopera cu capacul si se lasa 15 min, verificand din cand in cand sa nu scada apa.
  5. Dupa 15 min se verifica daca este patrunsa, se adauga sare si daca mai este nevoie se mai lasa. Cand este patrunsa se adauga restul de unt si se invarte fasolea in unt doar cu ajutorul tigaii pentru a nu rupe pastaile. Daca este nevoie se mai adauga sare.
  6. Se ia o tigaie grill si se pune somonul pe partea cu piele pe tigaie, se lasa 3-5 min apoi se intorce pe cealalta parte si se mai lasa 2 min.
  7. Se serveste somonul alaturi de fasolea verde si de jumatate de lamaie.

Etichete: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *