Scones cu cheddar si mazare

Scones cu cheddar si mazare

  • Pregatire:
  • Gatire:
  • Total:
  • Dificultate: easy

Ingrediente:

  • 300g faina
  • 70 g unt rece taiat cubulete
  • 3 lingurite (15 g) praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • 250 g cheddar ras
  • 100-150 g mazare din conserva
  • 200 ml lapte batut/ chefir + 2 linguri pentru finisat
  • 2 oua
  • 1 legatura verdeata ( marar,patrunjel)
  • 2 lingurite mustar
  • 1 lingurita boia

Mod preparare:

  1. Se preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
  2. Se cerne faina impreuna cu praful de copt, se adauga sarea si untul rece cubulete.
  3. Se framanta cu degetele untul rece cu faina pana devine firimituri.
  4. Se adauga cheddarul ras si mazarea scursa si se amesteca pana se omogenizeaza ingredientele, se face un gol in mijlocul compozitiei.
  5. Ouale se bat impreuna cu laptele batut si se adauga in compozitie.
  6. Se amesteca pana se omogenizeaza, si de vine un aluat elastic putin lipicios.
  7. Se infaineaza blatul de lucru se intinde foaie cu grosimea de 2,5-3 cm si se taie discuri cu ajutorul unei forme sau a unui pahar.
  8. Se amesteca cele 2 linguri de lapte batut cu mustarul si boiaua si se unge fiecare bucata de scones.
  9. Se coc pentru 20-30 min in cuptorul preincalzit.
  10. Se scot si se pot servi calde sau se lasa pe un gratar la racorit.

Etichete: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *