Prajitura Tempo

Blat:

  • 7 albuse
  • 7 linguri de zahar
  • 150 g nuca de cocos
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri de unt topit/ ulei

Se bat spuma albusele impreuna cu zaharul pana se obtine o bezea lucioasa. Se adauga nuca de cocos amestecata cu faina si cu ajutorul unei spatule se incorporeaza in albuse. Se adauga untul topit si se omogenizeaza compozitia.

Se toarna intr-o tava 25X35 tapetata cu hartie de copt si se coace 15-20 min in cuptorul preincalzit la 180 grade Clesius. se scoate si se lasa la racit in tava apoi se desprinde hartia de pe blat.

Crema vanilie:

  • 7 galbenuse
  • 200 g zahar
  • 100 g lapte
  • 300 g unt
  • 1 lingurita esente de vanile, sau semintele de la o pastaie de vanilie

Toate ingredientele mai putin untul se mixeaza intr-un bol si se pun pe bain-marie pentru 20 min pana compozitia se ingroasa ca o smantana. Se lasa la racit. Se spumeaza untul si de incorporeaza crema racita.

Crema caramel-ness:

  • 1 plic budinca de caramel
  • 100 g zahar
  • 300 ml lapte
  • 250 g unt
  • 2 pliculete de ness

Budinca se amesteca cu zaharul, laptele si nessul si se fierbe pana se ingroasa. Se lasa la racorit.

Se spumeaza untul si se incorporeaza budinca putin cate putin.

Asamblare:

  • 6-7 pachete de biscuiti tempo de cacao cu crema de cacao
  • 1 cana de cafea indulcita
  • paiete de ciocolata alba si neagra

 

  • Blat
  • crema de vanilie
  • biscuiti tempo inmuiati in cafea
  • crema de caramel-ness
  • paiete de ciocolata alba si neagra¬†

Se da la rece pentru minim 3 ore.

.

Etichete: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *