Tort cu ciocolata si lichior de martipan

Tort cu ciocolata si lichior de martipan

  • Pregatire:
  • Gatire:
  • Total:
  • Portii: 10-12
  • Dificultate: easy
  • Tip reteta: Desert

Ingrediente:

  • 250 g ciocolata minim 75% cacao
  • 125 g unt minim 80%
  • 6 oua
  • 30 ml lichior de matipan
  • 75 g faina de migdale (migdale macinate si cernute fin)
  • 250 g mascarpone
  • 100 ml smantana pentru frisca 30%
  • 2 linguri de miere/ indulcitor stevia optional
  • 1 lingura de cacao pentru decor

Mod preparare:

  1. Se pune ciocolata la topit intr-ul bol pe bain-marie. Cand s-a topit complect se adauga untul si se omogenizeaza compozitia.
  2. Se mixeaza 2 oua si 4 galbenuse impreuna cu lichiorul de martipan, si se adauga in fir compozitia de ciocolata putin racita si la final faina de migdale.
  3. Separat se bat spuma cele 4 albuse apoi se incorporeaza in compozitia de mai sus in 2 etape.
  4. Se toarna compozitia intr-o tava cu diametrul de 24 cm unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt.
  5. Se coace 30 min in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius.
  6. Se lasa la racit complect (2-3 ore).
  7. Se mixeaza mascarponele cu smantana pentru frisca si miere/indulcitor pana devine ferma.
  8. Se pune compozitia intr-un pos cu dui rotund si se fac moate pe suprafata tortului racit.
  9. Se pudreaza cu cacao.
  10. Se da la rece cateva ore inainte de servire.

Etichete: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *