Prajitura Cenusareasa

Prajitura Cenusareasa

  • Pregatire:
  • Gatire:
  • Total:
  • Portii: 30-40
  • Dificultate: medium
  • Tip reteta: Desert

Ingrediente:

  • 2 oua
  • 180 g zahar
  • 180 ml lapte
  • 140 ml ulei
  • 1 lingurita (10 g) bicarbonat
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 30 g cacao
  • 600-700 g faina
  • Crema:
  • 1 litru de lapte
  • 200 g zahar
  • 3 plicuri budinca de ciocolata
  • 200 g ciocolata cu lapte sau neagra
  • 300 g unt
  • 100 g nuca macinata.

Mod preparare:

  1. Se mixeaza ouale cu zaharul, laptele si uleiul pentru 5 minunte, apoi se adauga bicarbonatul stins in zeama de lamaie, cacaoua si 300 g faina si se mixeaza 2 minunte cu mixerul la viteza mica.
  2. Se mai adauga 300 g faina si se amesteca cu mana. Daca este prea moale se mai adauga faina putin cate putin pana se optine un aluat molcut dar care nu se lipeste de mana.
  3. Se acopera cu folie alimentara si se lasa 30 min la odihnit.
  4. Dupa 30 min se imparte in 4 bucati egale. Din fiecare bucata se intinde direct pe foaie de copt un dreptunghi de aprox 28X38 cm.
  5. Se inteapa cu furculita si se coace 10-15 min in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius.
  6. Se lasa la racorit foile si se pregateste crema.
  7. Se amesteca praful de budinca cu 200 g zahar si 100 ml de lapte pana se topeste praful de budinca. Se adauga restul de lapte si se fierbe pana se ingroasa.
  8. Se ia de pe foc se adauga ciocolata tocata marunt si se amesteca pana ciocolata este topita complect.
  9. Se rastoarna intr-un bol si se acopera cu folie alimentara si se lasa la racorit.
  10. Se spumeaza untul si se adauga cate o lingura din budinca racita.
  11. Se opreste deoparte 200 g crema cu restul se umplu foile impartind crema egal intre cele 4 foi.
  12. Deasupra se niveleaza cu o spatula crema oprita si se presara nuca macinata.
  13. Se imbraca prajitura in folie alimentara, se aseaza un tocator deasupra ei si 1 kg de zahar.
  14. Se da la frigider peste noapte apoi se poate taia.

Etichete: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *