Prajitura Contesa

Foi:

  • 12 albuse
  • 12 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 4 linguri de ulei
  • 1 compot de visine fara samburi
  • 120 g fulgi de migdale

Fulgii de migdale se toaca marunt cu un cutit.

Visinele se scurg si se taie fiecare visina in 4 apoi se lasa la scurs pana cand se folosesc.

3 albuse se bat spuna cu 3 linguri de zahar, apoi se incorporeaza 2 linguri de faina cu ajutorul unei sptule si la final o lingura de ulei. Se intinde compozitia pe foaie de copt 25X35 cm .

Se presara 1/4 din bucatelele de visine si 40 g de migdale maruntite.

Se coace 10-15 min in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius.

Se repeta de 3 ori. Se lasa cele 4 foi la racorit apoi se desprinde hartia de copt de pe foi.

Crema:

  • 12 galbenuse
  • 200 g zahar
  • 350 ml lapte
  • 1 budinca de vanilie
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 300 g unt

Gelbenusele se mixeaza cu zaharul, praful de budinca si laptele apoi se fierbe pe foc pana se ingroasa.

Se rastoarna intr-un bol, se acopera cu folie alimentara si se lasa la racorit pana ajunge la temperatura camerei.

Se spumeaza untul impreuna cu esenta de vanilie, apoi se incorporeaza pe rand cate o lingura de budinca.

Se imparte crema in 3 si se umplu foile.

Glazura:

  • 200 g ciocolata alba
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • cateva picaturi colorant alimentar rosu

Se rupe ciocolata bucati marunte si se topeste pe foc impreuna cu smantana pentru frisca. Se iau 3 linguri intr-un crastonel, se adauga cate o picatura de colorant alimentar pana se ajunge la culoarea dorita apoi se pune intr-o punga la care se taie coltul.

Se acopera prajitura cu glazura de ciocolata si pe lungime se traseaza linii cu ciocolata rosie apoi cu ajutorul unui bat de frigarui se traseaza linii inainte si inapoi si in diferite directii pana se obtine efectul dorit.

Se da cateva ore la rece apoi se poate taia.

 

 

Etichete: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *