Spaghete de dovlecei cu pui si pesto verde

Spaghete de dovlecei cu pui si pesto verde

  • Pregatire:
  • Gatire:
  • Total:
  • Portii: 2
  • Dificultate: easy
  • Tip reteta: Fel principal

Ingrediente:

  • 200 g piept de pui
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 dovlecei mici tineri
  • 50 ml de ulei de masline pentru pesto
  • o legatura de busuioc proaspat
  • 50 g parmezan sau pecorino
  • 30 g muguri de pin sau fulgi de migdale

Mod preparare:

  1. Pieptul de pui de taie in 3 fasii, apoi fiecare fasie in fasii mici. Se condimeanteaza cu sare si piper si se prajeste in lingura de ulei de masline apoi se scoate pe un servet absorbant.
  2. Dovleceii se apala, se curata de coaja apoi se taie fasii subtiri, iar fiecare fasie se taie pe lung bastonas subtire (ca o spagheta) sau daca aveti spiralizator se face direct spaghete pe el.
  3. Intr-un mini-chioper se pune busuiocul spalat, doar frunzele, parmezanul ras, semintele de pin si uleiul si se mixeaza pana se optine o pasta omogena.
  4. Se pune pestoul intr-o tigaie, se adauga spagetele de dovlecel, si se amestece pe foc 10 min pana dovlecelul se patrunde putin, apoi se adauga puiul si se mai lasa 1-2 min.
  5. Se serveste cald prasarat cu parmezan proaspat ras.

Etichete: , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *