Briose cu afine

Briose cu afine

  • Pregatire:
  • Gatire:
  • Total:
  • Portii: 24
  • Dificultate: medium
  • Tip reteta: Desert

Ingrediente:

  • 3 oua mari (300 ml )
  • 260 g zahar
  • 180 ml lapte gras minim 3,5%
  • 85 g unt minim 80%
  • 185 g faina
  • 10 g praf de copt
  • 1 lingura (15 ml) esenta de vanilie
  • 1/4 lingurita (3 g) sare
  • 300 g afine

Mod preparare:

  1. Se cerne faina impreuna cu praful de copt.
  2. Se topeste intre timp untul cu laptele si sarea la microunde, sau pe foc pana se topeste untul, apoi se adauga vanilia.
  3. Ouale impreuna cu zaharul se amesteca intr-un bol de inox pe bain-marie pana compozitia ajunge la 47-48 grade Celsius sau pana s-a topit zaharul. Se ia de pe foc si se mixeaza compozitia pentru aprox 5-7 minunte pana isi tripleaza volumul. Se incorporeaza apoi faina cernuta cu o spatula.
  4. Se iau 1/5 din compozitie intr-un bol separat si se amesteca cu compozitia de lapte si unt pana se omogenizeaza apoi se toarna peste compozitia cu faina. Se amesteca cu o spatula pana devine omogena.
  5. Se imparte compozitia in 24 de briose. Se coc 30 min sau pana trec testul scobitorii in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius.

Etichete: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *