Cosulete cu nuca

Aluat:

  • 550g faina
  • 250g unt/margarina
  • 5 linguri de zahar
  • 4 galbenuse
  • 1 praf de copt
  • 1/4 lingurita sare
  • 4 linguri de smantana

Se cerne faina impreuna cu praful de copt, se adauga restul ingredientelor si se framanta un aluat elastic. Se da la rece minim 30 minunte.

Spuma de nuca:

  • 4 albuse
  • 7 linguri de zahar
  • 250 g nuca macinata
  • dulceata aprox 100-200 g

Se bat albusele spuma cu zaharul apoi se adauga nuca macinata si se omogenizeaza cu o spatula.

Se intinde aluatul, se taie discuri putin mai mari ca forma de cosulet( savarina) , apoi se pune in forma de cosulet si se aplatizeaza pe peretii formei.

Se pune cate o lingurita de dulceata, si apoi se umple cu spuma de nuca.

Se baga in cuptorul preincalzit la 180 rade Celsius pana devin aramii.

Se scot si se pudreaza cu zahar.

Etichete: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *